top of page

2024 er GHTAC's trettende år i LIBERIA! Utdannelse er en menneskerett og et av FN's bærekraftsmål.

De har øvd seg på taler og skuespill og er ivrige på å vise det de har lørt
Spente elever venter på oss på Dementa

Vi har allerede overført årets første bidrag på 30.000 USD til LUMDS for å starte planleggingen av første skolehalvår. Det er mye å tenke på og koordinere. Elevene skal få sine obligatoriske skoleuniformer og sko og de må tilpasses hver enkelt. Det skal kjøpes inn skolebøker og materiell. Skolebibliotekene må oppdateres og solcellene må vedlikeholdes.


Skole uniformene er obligatoriske og det er viktig at de passer.
Elevene måles før skoleuniformene bestilles, dette er en omfattende jobb med nærmere 400 elever
I 2018 var våre to første solcelle anlegg ferdige, vi håper å få installert tilsvarende på alle skolene
Åpningen av vårt første solcelle anlegg i 2018

Vi har avholdt årets første styremøte med en optimisme for hva dette året vil bringe.

Vi har brukt mye tid og energi de siste årene også på å forberede vår digitale tilstedeværelse og er nå klar for å ta mye av dette i bruk.


Pia, Annette og Rolf reiser til Liberia i slutten av februar og har begynt planleggingen sammen med LUMDS. Det kommer til å bli travle dager med besøk til alle de 4 skolene og landsbyene.

For Pia, vårt nyeste og yngste styremedlem, blir dette det første besøket som vil gi henne en unik mulighet til å sette seg inn i hvordan livet er for menneskene i et av verdens fattigeste land. GHTAC,s fokus er utdannelse for alle, noe som er en menneskerett og FN's bærekraftsmål nr. 4, og som student i samfunnsøkonomi er det spesielt interessant for henne å se hvordan andre land strever med å oppfylle disse rettighetene.


Det å oppleve skolene, elevene og kulturen på nært hold  er en opplevelse Pia gleder seg stort til
Pia Tvedt, styremedlem

Det blir felles workshop med alle i LUMDS om hvordan vi sammen skal utnytte den erfaring og tilliten vi har bygget opp gjennom mange år. Digital samhandling og kommunikasjon blir et viktig tema her.


Vi vil også prøve å få treffe den Norske konsulen i Liberia og folk i undervisnings- departementet.


Liberia har nettopp gjennomført presidentvalg og har fått en ny president og vi er nysgjerrige på hvordan det vil påvirke undervisningssituasjonen for de fattigste i landet.Følg våre nyhetsbrev og få siste nytt og reisebrev rett i din innboks. Vi vil sende daglige reisebrev og gi dere et bilde på hvordan livet er på skolene, i landsbyene og i hovedstaden Morovia.


Vi vil også legge ut historier, bilder og nyheter på facebook og instagram, så følg oss på dem også.Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page