top of page

Oppsummering av årets tur til Liberia 06.01-14.01 2020

Oppdatert: 5. sep. 2021


Årets tur var annerledes og ble en stor suksess!

Heidi konkurrerer med stor innsats i "sitron" løp

For første gang inviterte vi med inntil 8 faddere som selv ville se og oppleve hvordan stiftelsen arbeider og oppleve menneskene og landet. Vi var veldig spent på oppslutningen og om dette ville være et populært tiltak.

Videoen fra invitasjonen til deltagelse som vi la ut på Facebook


Alle deltagere måtte selv betale for alle kostnadene for sin reise og bruke sin fritid på dette. Vi ble meget glade da så mange meldte seg på og valgte å bruke sin ferie og sitt reisebudsjett på denne turen.


Vi endte opp med en flott gjeng med 8 faddere og to fra styret, deltagere fra Austrheim, Sunnhordland, Stavanger, Bergen, Oslo og Lillestrøm, en måtte dessverre melde avbud i siste liten.


HER ER GJENGEN SOM DRO PÅ EVENTYR SAMMEN!

Fra venstre: Liv Berit, Torunn, Britt, Kjell Tore, Kari, Heidi, Annette, Tove og Rolf

Alle møttes på flyplassen i Oslo om morgenen den 6. januar og sammen dro vi via Brussel til Monrovia i Liberia. Vi landet om kvelden i deilige 30 varmegrader og ble hentet av Magdalena og hennes folk som kjørte oss til hotellet.


På grunn av varslede storstreiker og mulige uroligheter i Monrovia ble det valgt et hotell utenfor byen, både for at det skulle være tryggere for oss og for at vi enkelt skulle kunne reise rundt uten å bli blokkert av store folkemengder.Vi klargjør gavene vi har samlet inn, fra venstre Emma, Heidi, Adolphus, Britt, Kjell Tore, Kari og Annette

Hotellet fungerte bra som vår base og vi fikk i tillegg oppleve Monrovias vakre strender og deilige vann!

Strendene er vakre og vannet deilig men med lumske understrømmer


Det var lagt et tett program hvor alle fire skolene skulle besøkes. Det er store avstander med til dels meget dårlige veier så vi hadde 4 gode jeeper som fraktet oss og våre lokale samarbeidspartnere fra DCS, (Department of Community Service). Våre partnere hadde laget et fantastisk og innholdsrikt program og gjennomførte turen på god måte.

Skoleprogrammet kom i gang i 2016 og har utviklet seg raskt og dekker nå 4 skoler og totalt 400 barn og nå skulle vi for første gang vise frem resultatet av dette arbeidet til noen av våre viktige støttespillere, fadderne! Vi arbeider bredt og i tett samarbeid med alle landsbyene og søker å drive frem en felles stolthet og tro på fremtiden.

Noen glimt fra turen, menneskene vi møtte, og intensiteten i alt vi opplevde for å gi dere en følelse av stemningen!


For oss fra styret var dette som en eksamen hvor fadderne våre var sensorer! Flere har erfaringer fra denne type arbeid fra andre organisasjoner, en fra Norsk bibliotekarforening som har støttet oss med 101.500 kr var med, og noen hadde bodd i Liberia tidligere og kjente til hvorledes det har vært der nede. Hun fikk gleden av å åpne det nye tilbygget på Dementa med et splitter nytt bibliotek!


Kari åpner Biblioteket i Dementa!

Det var fantastisk å se elevenes fremgang, landsbyenes stolthet og foreldrenes engasjement for skolene. På fire år har det vært en betydelig endring og alle som var med følte sterkt på at det vi gjør faktisk nytter og at det nå er viktig at vi følger dette opp videre, vi må ikke svikte disse herlige menneskene nå.


Alle skolene har forskjellige utfordringer videre, men den største er landets svake økonomi som gjør at det mangler penger til lønninger, utstyr, bøker, skolepenger osv. Vårt bidrag løser ikke alt, men er viktig for å gi håp og motivasjon til selv å drive utviklingen videre i landsbyene.

Fra et marked i Monrovia

En Invitasjon til Adolphus, (nestleder i vårt arbeid lokalt), sitt bryllup ble en fantastisk og uventet opplevelse av lokal kultur og det var en ære for oss å bli invitert som spesielle gjester. Det var et bryllup som ikke ligner det vi er vant med her hjemme. Det var varmt, intenst, rytmisk, støyende, livsbejaende og inkluderende, noe som karakteriserer dette landet og menneskene.


Tilbakemeldingene fra alle fadderne er at de er meget fornøyd og imponert over det arbeidet som blir gjort. Landet, menneskene og turen var inspirerende og lærerik.


TAKK FOR AT DERE VAR MED PÅ TUREN OG FOR GODE OPPLEVELSER; DISKUSJONER OG VENNSKAP.


Vil du vite mer om vårt arbeid gå inn på vår webside https://www.givinghope.no/

Du kan også melde deg på våre nyheter for å få løpende informasjon, https://www.givinghope.no/nyheter-1

Siste innlegg

Se alle

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Jeg er glad for at jeg fikk være med på denne turen til Liberia. En opplevelse, og utrolig fint å få se at GHTAC virkelig bidrar til håp for barna og landsbyene.

Like
bottom of page