top of page

Reisebrev 2 fra vår Liberianske Odysse Valley-Ta og Vartekeh skolene besøkes.

Oppdatert: 1. feb. 2023


Ta dere tid til å lese og se bildene for å forstå livet her i Liberia.

Etter en god frokost blir vi hentet klokken 7.30 av Emma og sjåføren og så legger vi ut på våre første to skolebesøk i strålende sol og 33 grader - som vel å merke føles som 36!


Vi drar til Vartekeh og Valley-Ta som var de første to vi begynte å støtte i 2017 og er de som også har fått solcecellepaneler i tillegg til støtte til undervisningen med skolepenger, bibliotek, skoleuniformer, sko, skolesekker med bøker og sportsutstyr.

Emma og Rolf

Hverdagen er ikke lett i dette landet, inflasjonen er høy og prisene på mange varer nærmer seg norsk nivå mens lønningene er en brøkdel av våre.

Vi diskuterte med dem hvordan vi sammen skal bli bedre til å informere våre støttespillere og hva de kan bidre med. Det ble livlige og gode diskusjoner og de skjønner at de må være med på en omstilling.


At barna skal få gå på skolen er noe alle i landsbyene virkelig brenner for, selv om de har lite eller ingenting så vil de at barna skal få en mulighet til å gå på skolen og lære.


På Vartekeh som var første stopp ble vi møtt av en fantastisk og entusiastisk dansende gjeng som satte stemningen for besøket.

Som alltid har skolene lagt opp til gode program hvor elevene får vist seg litt frem med taler og sang og de deltok også i diskusjonene,

Utdeling av skolesekker var også på programmet og det er alltid rørende og se de litt sjenerte komme frem og motta skolemateriellet.


Klokken ett må vi si farvel og haste videre mot ValleyTa skolen hvor de ventet på oss i klasserommet både voksene og barna også med et godt program.


Her ble det om mulig enda livlige diskusjoner om utfordringene de har. De sliter med å få lærere til å bli fordi de ikke har noe bolig til dem så de kommer langveisfra hver dag og det er dyrt å kjøre med «mopedtaxi». I tillegg har de blitt frastjålet batteriene til solsellepanelene og det gjør dem skamfull og fortvilet. det var landsbyens strømforsyning og nå er den borte. De kan ikke lengre ha kveldsundervisning og lekselesing på skolen. De jobber med å finne ut hvem som har stjålet batteriene og hvordan de enten kan få dem tilbake eller erstatte dem.

Vel tilbake i Monrovia har vi fått mange sterke og gode inntrykk som vi skal prøve og formidle til dere som leser dette. Bildene og filmene er formidler det best og med en kort oppsummering håper vi dere kan danne dere et bilde av vår dag!

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page