top of page
IMG_8898.JPG

Våre prosjekt i Liberia

Vi tar utgangspunkt i landsbyenes ønsker.

Vår metode er hjelp til selvhjelp og skape eierskap til alle prosjekt lokalt.

Scroll Down

Årelange borgerkriger og ebola epidemier har gjort at Liberia var oppført som verdens fjerde fattigste land i 2017. Det er stort behov for kompetanse for å bygge opp landet,

det er fremdeles bare 1 lege per 50 000 innbygger og overgrep mot kvinner er svært utbredt. Det er mange foreldreløse barn. Familie tar seg gjerne av barn på landsbygda men de har ikke råd til å sende barna på skole. Vi tror på at utdannelse er en av de viktigste bidragene for å hjelpe et folk og et land mot en bedre fremtid.

GHTAC har gode samarbeidspartnere lokalt og i samråd med landsbyene prioriterer vi

hvert år de prosjekt de mener kan gjøre mest for barna og landsbyen for øvrig.

Landsbyene bidrar i alle prosjekt med arbeidskraft!

Vårt hovedfokus er å gi barna skolegang og vi støtter nå 400 barn på 4 skoler med skolepenger og utstyr som bøker og skoleuniformer som er nødvendig for å gå på skolen i Liberia.

De senere årene har vi begynt å utstyre skolebibliotek og i 2020 har alle de 4 skolene bibliotek i henhold til det Liberianske utdannings departementets retningslinjer.

2 av skolene har fått solcelle anlegg som utvider bruken av skolene og gir også de voksne en mulighet til å gå på kveldskole.

Det å være barn skal ikke bare være alvor så i 2018 begynte vi med å gi dem sportsutstyr som baller, pumper og dommerfløyter, dette var en stor suksess og våren 2019 utvidet vi dette til å gi alle skolene lagdrakter til guttene og jentene.

Vartekeh

Velley - TA

Frank Diggs

Demen-TA

bottom of page