top of page

Reisebrev 1, Liberia 2024

Oppdatert: 4. mar.

En fantastisk dag
Reisebrev 1, 22 februar 2024

Pia, Annette og Rolf har ankommet Liberia og besøkt sin første skole, Valleyta🫶🏼


Dette er en av fire skoler som vi skal besøke på reisen vår. Valleyta er én fattig skole, men som en del av vårt program får 52 av 172 elever skolegang gjennom GHTAC.


Annette og Rolf poserer med hjemmelaget
Valleyta sitt jentelag spiltekickball mot en naboskole

Vi tilbrakte hele dagen på besøk hos Valleyta!


Det hele startet med at vi fikk en varm velkomst av elevene på skolen, hvor vi også fikk hilse på rektor, administratorer og foreldre. Elevene fikk vist frem talentene sine. De minste fremførte alfabetet og viste at de kunne telle, mens de som var eldre sang og fortalte oss historier. Det er helt tydelig at de gjør det beste ut av de få ressursene de har!


Det er stor stas når elevene får utdelt skole materiellet.
Pia deler ut sine første sekker , uniformer og bøker

Det var er glede å få kunne dele ut skolesekker med uniform, sko, skrivesaker og skrivebøker!


Den store hendelsen for dagen var kickball og fotball. Valleyta spilte mot en annen skole, Baptist public school, som ligger i nabolandsbyen. Jentene spilte kickball - dette er den kvinnelige nasjonalsporten i Liberia. Guttene spilte fotball! Sport vekker stort engasjement hos elevene og hele landsbyen, det var utrolig gøy å se på!⚽️På slutten av dagen holdt Pia intervju med fire elever fra Valleyta. En av dem var Blessing Padmore, 17 år gammel. Blessing har vært i programmet vårt i 6 år og har store ambisjoner om å bli journalist, tiltross for at han tidligere har vært sengeliggende på grunn av sykdom. Familien hans har hatt store finansielle problemer og moren er eneste forsørger for opptil flere barn. Blessing er utrolig dyktig, og deres støtte gjør at han har mulighet til å dra på skolen hver dag, noe som ikke hadde vært mulig uten bidraget!Målet er å kunne ha enda flere barn i programmet vårt. Utdanning er nøkkelen til Liberia sin fremtid. Det koster 150 kroner i måneden for å ha ett barn i vårt program. Da passer du på at det barnet får en utdanning med tilgang til skolesaker, gode lærere, strømtilgang, fellesskap, uniformer og sko og mye mer. 150 kroner høres ikke mye ut for oss, men kan forandre ett helt liv i Liberia.

Følg GHTAC og få siste nytt!
Takk for støtten

Takk for støtten❤️ vi gleder oss til å besøke skolen Vartekeh imorgen!


Vi trenger at dere alle liker, deler og inviterer venner til å følge GHTAC
Husk å følg oss på WEB, linkedin, Facebook og Instagram

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page