top of page

Reisebrev 3 fra Passion hotel Gbarnga, Demen-Ta Skolen en suksess historie!

Oppdatert: 2. feb. 2023


Igjen er vi på vei kl 07.30 idag mot Demen-ta skolen. Det går unna i 120 kilometer i timen - unntatt på veiene i bushen og når vi skulle ta «snarveier» på smale elendige veier inne i landsbyer! - men allikevel tar det 3 timer.


Landsbyen har støttet helhjertet opp om programmet vårt og antall elever har vokst siden starten i 2018. Den gangen var det ca. 150 elever fra 1 til 6 klasse og de slet med å motivere og holde barna gjennom hele grunnskolen, mange droppet ut.

Januar 2020 åpnet et nybygget bibliotek med midler fra Norsk Bibliotekforening, (101.500 kr). dette gav skolen og landsbyen et kraftig løft og økt stolthet og tro på fremtiden.

I dag har skolen 375 elever, (mer enn en dobling!),og utvider med 7 klasse! De drømmer om å kunne tilby skolegang i landsbyen til og med 9 klasse i løpet av noen år. Det er avhengig av om det blir nok midler!

Tove og Rolf med noen av barna før avreise

Det å kunne ta hele grunnskolen i sitt vante miljø, gir barn og voksene trygghet og det inspirerer til å gå på skolen. Vi opplevde en ukuelig optimisme og samhold i lokalmiljøet, og det blir et konkret bevis på at det vi er med på bærer frukter! Rolf møter igjen Little Joe som nå virkelig har begynt å vokse siden pandemien begynte.!

BETEMOREN TIL LITTLE JOE, EMMANUEL KPANNAH. LITTLE JOE OG ROLF

Det var også noen som ikke hadde fått sine ryggsekker og bøker og de ble delt ut i dag!

Nye ryggsekker med skolebøker

Under bilder av de glade og nyskjerrige fjesene i dag, er det rart dette er givende arbeid?

Besøket i Demen-ta ga oss virkelig inspirasjon, og vi håper andre ser hva små ting og tålmodighet kan skape når man arbeider sammen.

89 visninger0 kommentarer

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page