top of page

Reisebrev 5, Liberia 2024

Varmen er så intens at den starter ulmebranner over alt!
Noen av elevene på Frank Diggs søker ly for solen, det er stekende varmt med 32 grader og 83% luftfuktighet så det føles som 43 grader!

Idag har Pia, Annette og Rolf besøkt barne- og ungdomsskolen, Frank Diggs🫶


Frank Diggs har 520 elever og alle de yngste ville ta imot oss
Det var en overveldene velkomst fra alle barna på Frank Diggs. Pia og Rolf i et hav av barn!

Når GHTAC programmet ble etablert var Frank Diggs den skolen med dårligst utgangspunkt. Rolf besøkte skolen i 2018 og da var taket blåst av og i 2023 hadde de ikke enda blitt en ungdomsskole. 85 av elevene er i vårt program! Per idag har de til vår glede blitt en barne- og ungdomsskole, bygget lekeplass og lærer-boliger. Frank Diggs har imponert! PTA(Parent teacher association) og den fantastiske rektoren har sammen skapt en utrolig positiv utvikling! Det er flott å se☀️


Man blir utrolig sjarmert og glad i disse barna
Rolf har vært på skolen mange ganger og mange husker ham igjen og viser sin glede over gjensynet

2 av 11 lærere på skolen er «government teachers», det vil si at bare to av dem får betalt av myndighetene. For at alle lærerne skal få lønn fra myndighetene trenger de opplæring. Det er utrolig viktig for GHTAC at barna får den beste utdanningen de kan få, derfor vil vi forhåpentligvis etterhvert finansiere kurs for lærerene. Da har lærerne mulighet for å søke om lærerlønn og forsørge familiene sine samt elevene får en bedre utdannelse.


Det er fantasisk å se hvor ivrig alle følger med på oss fra GHTAC
Alle følger med på introduksjonen av Pia, Annette og Rolf

Det har lenge vært et mål å kunne utvide programmet vårt til ungdomsskolenivå! Dette har Frank Diggs klart, med å utvide til 8 og 9 klasse! Videre mål vil være 10.de og eventuelt videregående skole📚


Trygghet er viktig for barna er viktig
Frank Diggs har en vannpumpe, men den ligger litt for langt borte og de har et sterkt ønske om å få den nærmere skolen. Det kan være farlig for et lite barn å gå alene dit, det er Sjakaler i området som kan angripe dem.

Skolens antall elever har økt eksponensielt, med en økning på hele 200 elever iår! Frank Diggs tiltrekker seg elever fra hele distriktet. Dette betyr at Lærerene, rektoren, foreldrene og samarbeidsorganisasjonen vår LUMDS har gjort en fantastisk jobb med å bygge opp Frank Diggs til å bli en foregangsskole!


Elevene er veldig omsorgsfulle ovenfor oss!
På vei til å se på vannpumpen, Annette og Rolf blir passet på og leid av barna.

Slik fremgang hadde aldri vært mulig uten den støtten vi har fått! Vi i GHTAC gleder oss til videre vekst av både Frank Diggs og de andre skolene våre! Takk for at dere givere gir barna en sjangse til å utdanne seg og styrke Liberia som landl


Noen stemings bilder fra en fantastisk dag på Frank Diggs, en skole og landsby som virkelig har tatt grep og som nå er blitt den mest populære skolen i distriktet.

Siste innlegg

Se alle

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page