top of page

Reisebrev 3 07.01.2020

Oppdatert: 5. sep. 2021


Velkomst på Velley-Ta med sang fra klasserommene.

En dag fylt med opplevelser, følelser og glede.


Vi besøkte i dag Velley-Ta den første skolen og landsbyen vi begynte å arbeide sammen med. Vi går nå inn i vårt 5 år og var spente på hvordan situasjonen var!

Ivrige og nyskjerrige barn møter oss

For dem som var med for første gang var jo spenningen ekstra stor, de viste jo ikke annet enn det som vi etter fattig evne har prøvd å formidle om skolen, menneskene, landsbyen.


Kari, og noen av barna!


Dette er ikke i nærheten av å kunne forberede noen på hva som møtte oss i dag. veien frem til skolen var pyntet med vakre blomster og hilsninger, likedan skolen pyntet.


Kari under velkomst portalen!

Vi steg ut av bilene og ble møtt med høy og vakker sang innenfra skolen hvor det var samlet en stor mengde elever og foreldre, for en velkomst.


Fra det stappfulle store klasserommet.

Dette er nå et samfunn og skole som nå virkelig har fått fremtidstro og har tatt store steg på de 4 årene vi har arbeidet sammen med dem. Det er utrolig hva som har skjedd på denne korte tiden.


Noen av Velley-ta's innbyggere.

Her støtter vi de 100 mest trengende elevene utfra fysiske, økonomiske vurderinger og med et spesielt fokus på jenter. Det er installert solceller og et skole bibliotek er etablert og idrett er blitt en del av deres skolegang.


Idrettt er viktig!

Vi fikk oppleve en rekke taler, sanger og opptredener fra barn og voksne før vi gikk over til stave og regne konkurranser.


Danseoppvisning av elevene, meget dyktige!

Deretter det selvfølgelige høydepunktet var selfølgelig barnas favoritt Kick-ball og fotball.

Etter en lang dag med "offisielt" besøk fra Norge er det godt å komme ut å kunne virkelig få utfolde seg med lek og moro.


Annette får flettet håret, Kari inspiserer biblioteket og en viser frem hvordan de bærer på hodet.

Nytt av året var sekke løp og egge løp.hvor egget var erstattet med store sitroner!

Heidi var sporty og stilte opp i konkurransen men måtte se seg grundig slått av en lokal helt.


Fremtidige generasjoner.


Etter en lang og hyggelig ute middag med god mat, refleksjoner og diskusjoner om dagens opplevelser gleder vi oss til de neste dagene.


Hilsen en meget fornøyd gjeng på eventyr!


Medbragte gaver fordeles nøye mellom skolene.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page