top of page

REISEBREV 6, 10.01.2020 FRANK DIGGS SKOLEN

Oppdatert: 5. sep. 2021

Siste dag med skolebesøk. Gjenåpning av skolebiblioteket og Rolf skal oppfylle sitt løfte fra i fjor og delta i fotballkampen! Resultatet av vårt første forsøk på å etablere en elev «bedrift» skal bli presentert. Veldig spennende dag foran oss!


Etter en natt på Passion Hotel, ett litt misvisende navn, i byen Gbanga sto den mest strabasiøse bilturen foran oss. 3 timer på skikkelig dårlige veier i godt over tredve grader til Frank Diggs. Dette er skolen hvor taket blåste ned for 2 år siden og GHTAC samlet inn penger til gjenoppbyggingen.


Heftige broer på veien!

Her er antall elever doblet fra 150 til over 300 siden vi startet vårt program og de har nå både barne og ungdomsskole. Men som alle andre skoler på landsbygden i Liberia sliter de med læresituasjonen.
På grunn av manglende betaling til lærerne var ikke skolen kommet ordentlig i gang og vi ble møtt av ca. 150 elever, lærere og foreldre med taler og sang.

Deretter var det stave konkurranse hvor elevene viste et meget høyt nivå! Vi har lenge lekt med tanken om entreprenørskap og få elevene selv til å bidra gjennom å skape produkter som vi kan selge videre i Norge. På Frank Diggs har jentene sammen med hjelpelæreren brukt husfliden til å lage enkle smykker som vi vil legge ut for salg på vår kommende WEBSHOP.

Armbånd som elevene har laget!

Vi hadde med i bilene bøker til et komplett skolebibliotek og Kari holdt en flott tale hvor hun fortalte om sin oppvekst hvor det å lese og drømme seg vekk i litteraturen var det som inspirerte henne til å bli bibliotekar og ga ekstra bøker fra biblioteks forening for barn og voksne.

Emma inspiserer det nye biblioteket

For første gang fikk vi smake kassava til lunsj, dette er en rot de maler opp og som brukes i de fleste måltider. Det var veldig godt! Barnene hadde laget dessert på «skolekjøkkenet» gode kaker!


Fadderne hadde også her med nål og tråd, fargeblyanter og mye annet til skolen og de satte opp en liten systue der og da hvor barna kunne komme å få reparert sine skoleuniformer. Dette var en stor suksess. Det er utrolig kjekt å se hvor tillitsfulle, nysgjerrige og glade de blir for de små ting.

Mens systuen var i full sving kledde Rolf seg om i skogen og gjorde seg klar for sin første fotballkamp på ca. 40 år. Litt engstelig for disse guttene gir absolutt alt og banen er absolutt ikke etter norsk standard, her er det faktisk lett «kupert»! To gange 25 min i nærmere 35 grader er en hard debut på den Afrikanske fotball senen, etter første omgang måtte innbytter inn, men hans lag vant 2-1.

Neste år blir det Kick-ball kamp og det er ikke noen spøk, så hard trening må til!

Nye tre timer på skikkelig dårlige veier og skremmende broer til Buchanan hvor vi møtte Senator Johnatan Kaipay til middag.

Emma, Kjell Tore, Kari og Torunn følger med.

FRA NI FORNØYDE LIBERIA FARERE😎

Siste innlegg

Se alle

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page