top of page

Reisebrev 1, 08.04.2019 Liberia

Oppdatert: 5. sep. 2021


Samling på slutten av dagen før avreise på Velley-Ta
Samling på slutten av dagen før avreise på Velley-Ta


Etter en lang reise kom jeg frem til Monrovia, Liberia i går kveld til 30 varmegrader og meget høy luftfuktighet og en hyggelig velkomst komite bestående av Emma, Magdalena og Emmanuel som bragte meg til hotellet .


Emma, direktøren for vår samarbeidspartner CODEPRO
Emma, direktøren for vår samarbeidspartner CODEPRO

Det er godt over 30 grader og lummert i luften.

Er nå tilbake til min favoritt restaurant i Liberia, uterestauranten på The Royal Hotel Monrovia, her har Tove og jeg sittet mang en kveld etter lange dager her nede og skrevet reisebrev og fordøyet dagens inntrykk samt hat mange gode diskusjoner og lært hverandre å kjenne. Det er litt rart å være her uten henne.

God bedring Tove, ser frem til nye turer med deg.Nå skal jeg sitte her hele uken og formidle mine inntrykk og opplevelser uten hennes kloke og velfunderte innspill. Jeg håper dere får glede av de neste dagers leserbrev allikevel!!


I dag var det tidlig opp opp for befaring på Velley-Ta, en av skolene vi har støttet lengst. Med på turen var hele velkomstkomiteen og i tillegg Adolfus. Etter en drøyt to timer kom vi frem og ble mottatt av rektor, lærere og representanter for foreldregruppen og selvfølgelig alle elevene.


Veien til Velley-ta
Veien til Velley-ta

Det ble en veldig bra dag, vi startet med samtaler med lærere og foreldre som fortalte at skolen et blitt veldig viktig for alle som ønsker å lære uansett alder. Solcellene gjør virkelig en forskjell for bruken av bygget!Så kom Emma med en gladmelding om at fra høsten vil vi med samme midler greie å støtte 100 elever med skolepenger og utstyr!


Emma forteller om dagens program
Emma forteller om dagens program

En ny opplevelse var neste del av programmet hvor Adolfus på en fantastisk måte arrangerte stavekonkurranse hvor det ble annonsert premier og overraskelser etterpå.Lagene hadde kreative navn de selv laget og innsatsen og ferdighetene var det intet å si på.

Jeg fikk æren av å overrekke premiene som var Giving Hope to a Child nett med skrivebøker.

Så kom overraskelsen!!!


Giving Hope to a Cild baggen
Giving Hope to a Cild baggen

Rolf deler ut premien, bagger med bøker
Rolf deler ut premien, bagger med bøker

To sett med lagdrakter, hver med 15 sett, ett til jentenes kickball lag og ett til guttenes fotballlag, to baller og dommerfløyter var også med.

Selvfølgelig med påfølgende kamper som ble spilt med innlevelse, glede og en enorm kamplyst. Adolfus og Emmanuel dømte profesjonelt og med innlevelse og "managere" jobbet høylydt fra sidelinjen.Så bar det hjemover til hotellet hvor jeg nå sitter og tenker over dagen og skriver til dere!

Direkte fra Monrovia, Liberia

Rolf

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page