top of page

Reisebrev 3, 10.04.2019. Monrovia, Liberia

Oppdatert: 5. sep. 2021Igjen bar det avgårde kl 07.30, denne gangen til Dementa, en av to skoler som kom inn i vårt program i fjor. Turen tar drøye 3 timer hver vei og det var mye på programmet.


Her hadde de forberedt seg skikkelig med hilsingtaler, felles og solosang av elevene og leder for foreldrerådet fortalte om seg og sine 9 barn hvor flere hadde fått støtte slik at de kan gå på skolen. Hun hadde også et lite eventyr og fortelle!
Vi kunne glede alle med at vi også her øker antallet elever til 100 og at de skal få nytt bibliotek. Denne skolen har ingen ledige rom så det må planlegges og bygges et nytt rom eller bygning.


Her fikk jeg også litt tid til å se på landsbyen hvor det bor over 1000 mennesker. Byggene er meget enkle men jeg finner arkitekturen og dekorasjonene meget vakre! Se bildene under.Så var det tid for stavekonkurranse, også her var det jentene mot guttene og igjen gikk jentene av med en overlegen seier.

Premieutdelingen denne gange var det leder for foreldrerådet som sto for. Meget stolte jenter som tok imot sine premier.Så var det igjen tid for å annonsere lagdrakter og baller og dette er selvfølgelig noe av det som barna setter mest pris på! Det ble to kamper med meget høyt nivå, både kickball og fotball lagene her holdt veldig høyt nivå og det veldig morsomt å se den iveren og gleden de har av kampene.


Lek, idrett og moro er utrolig viktig for læring og livskvaliteten for disse barna, de fleste får veldig lite mat og mange har konsentrasjonsvansker! Mange jobber også på gårdene, passer på sine søsken ved siden av leksene når de kommer hjem og får ikke tid til å å leke og være barn. Disse dagen vi nå har gir motivasjon og inspirasjon for både voksne og barn!Jeg fikk en ny litt blyg og sjenert venn, JOE som var veldig blyg men gjerne ville ha kontakt og etter en tid fikk han også ta SELFIES og sammen laget vi en liten video hvor han trykket på PLAY til stor glede og litt misunnelse blandt de andre!


Noen av de andre barna som ikke fikk tid til en egen SELFIE!!

Så bar det tilbake til Monrovia med en liten pause på en kafé langs veien hvor vi fikk en kruttsterk geitesuppe med ris!Hilsen en meget fornøyd og inspirert Rolf.

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page