top of page

Reisebrev 4. 11.04.2019. Bucanan, Liberia.

Oppdatert: 5. sep. 2021


LITT FORSINKET GRUNNET TORDEN OG LYN SOM SLO UT INTERNETTET I GÅR KVELD!  Siste dag med befaring i dag. Vi har i dag kjørt til Frank Diggs skolen som også kom inn i vårt programm med støtte til elever i fjor. Dette er den skolen som er lengst vekke ca 5 timers kjøring på tildels veldig dårlige veier!


Velkomst komiteen
Velkomst komiteen

Også her var de godt forberedt og rommet var fullsatt! Det ble hilsingtaler fra lærere, foreldrerådet og elevene og en spesiell tradisjonell velkomst til landsbyen.

På denne skolen blåste store deler av taket av i fjor og jeg var meget spent på om de hadde fått bygget det opp igjen.  Vi har samlet inn penger til materialene og landsbyen skulle utføre arbeidet! Det var gledelig at alt var på plass og at kostnaden var blitt lavere enn antatt, ca 35.000 kr. De hadde tatt opp lån for å komme raskt i gang.  En stor takk til alle som støttet denne innsamlingen og en spesiell takk til Land&Strand AS som bidro med 10.000 kr!


Gleden var stor da vi kunne meddele at vi kan dekke kostnadene og at de i tillegg får et fullt sett med skolebøker i henhold til Utdanning departementets krav! Nå setter de i gang med å innrede et Biblioteksrom og så snart det er på plass vil bøkene komme. På denne skolen har det i år vært ca 40 elever i år og vi kunne annonsere at vi nå dobler antallet til 80 til stor glede fra foreldre, lærere og elever.


Så gikk vi igang med stavekonkurransen, denne gangen var det cup med 4 lag fra 4 til 6 klasse med intens konkurranseinstilling.


Så kom høydepunktet for elevene, lagsraktene med påfølgende kamper som ble spilt i nærmere 40 varmegrader!


Kic ball laget

Dette er veldig populært og det er godt å se kampgløden og innsatsen de legger i kampene. Det hele ble avsluttet med lunch som var tilbredt i deres nye kjøkken laget av det avblåste taket!

Så bar det til Bucanan, en by på veien hvor vi overnatter, da blir det ikke så mye kjøring på en dag! På veien ble vi overrasket av første smaken på regntiden med lyn, torden og mye regn med oversvømte veier! Emmanuel lot seg ikke affisere av dette og gav gass!


Avslutnig med bakt kylling på Liberiansk vis med strømbrudd  med totalt mørke, men heldigvis hadde Adolfus lys på mobilen som reddet oss frem til strømmen kom på igjen!

Hilsen fra et regntungt Bucanan Rolf

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page